Polityka prywatno┼Ťci CCPA

Polityka prywatno┼Ťci

Nasza Polityka prywatno┼Ťci zosta┼éa ostatnio zaktualizowana 13 sierpnia 2023 r.

Niniejsza Polityka prywatno┼Ťci opisuje nasze zasady i procedury dotycz─ůce gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania Twoich danych podczas korzystania z Us┼éugi oraz informuje Ci─Ö o Twoich prawach do prywatno┼Ťci oraz o tym, jak chroni Ci─Ö prawo.

Korzystamy z Twoich danych osobowych w celu ┼Ťwiadczenia i ulepszania Us┼éugi. Korzystaj─ůc z Us┼éugi wyra┼╝asz zgod─Ö na gromadzenie i wykorzystywanie informacji zgodnie z niniejsz─ů Polityk─ů Prywatno┼Ťci. Niniejsza Polityka prywatno┼Ťci zosta┼éa wygenerowana przez Szablon polityki prywatno┼Ťci WarunkiFeed CCPA.

Interpretacja i definicje

Interpretacja

S┼éowa, kt├│rych pierwsza litera jest pisana wielk─ů liter─ů, maj─ů znaczenie okre┼Ťlone zgodnie z poni┼╝szymi warunkami. Poni┼╝sze definicje maj─ů to samo znaczenie niezale┼╝nie od tego, czy wyst─Öpuj─ů w liczbie pojedynczej czy mnogiej.

Definicje

Na potrzeby niniejszej Polityki prywatno┼Ťci:

  • ÔÇ×KontoÔÇŁ oznacza unikalne konto utworzone dla Ciebie w celu uzyskania dost─Öpu do naszej Us┼éugi lub cz─Ö┼Ťci naszej Us┼éugi.

  • ÔÇ×FirmaÔÇŁ na potrzeby ustawy CCPA (California Consumer Privacy Act) oznacza Firm─Ö jako podmiot prawny gromadz─ůcy dane osobowe Konsument├│w oraz okre┼Ťlaj─ůcy cele i sposoby przetwarzania Dane osobowe konsument├│w lub w imieniu kt├│rych takie informacje s─ů gromadzone i kt├│re samodzielnie lub wsp├│lnie z innymi okre┼Ťlaj─ů cele i sposoby przetwarzania danych osobowych konsument├│w, kt├│rzy prowadz─ů dzia┼éalno┼Ť─ç gospodarcz─ů w stanie Kalifornia.

  • ÔÇ×FirmaÔÇŁ (w niniejszej Umowie okre┼Ťlana jako ÔÇ×FirmaÔÇŁ, ÔÇ×MyÔÇŁ, ÔÇ×NasÔÇŁ lub ÔÇ×NaszÔÇŁ) oznacza Pogo Cycles

  • ÔÇ×KrajÔÇŁ odnosi si─Ö do Irlandii.

  • ÔÇ×KonsumentÔÇŁ w rozumieniu ustawy CCPA (ustawa o ochronie prywatno┼Ťci konsument├│w w Kalifornii) oznacza osob─Ö fizyczn─ů b─Öd─ůc─ů rezydentem Kalifornii. Rezydent w rozumieniu prawa obejmuje (1) ka┼╝d─ů osob─Ö przebywaj─ůc─ů w USA w celach innych ni┼╝ tymczasowe lub przej┼Ťciowe oraz (2) ka┼╝d─ů osob─Ö fizyczn─ů maj─ůc─ů miejsce zamieszkania w USA, kt├│ra przebywa poza USA tymczasowo lub cel przej┼Ťciowy.

  • ÔÇ×Pliki cookieÔÇŁ to ma┼ée pliki umieszczane przez witryn─Ö internetow─ů na Twoim komputerze, urz─ůdzeniu mobilnym lub innym urz─ůdzeniu i zawieraj─ůce szczeg├│┼éy Twojej historii przegl─ůdania tej witryny oraz jej wielu zastosowa┼ä.

  • ÔÇ×Administrator danychÔÇŁ w rozumieniu RODO (og├│lnego rozporz─ůdzenia o ochronie danych) oznacza Sp├│┼ék─Ö jako osob─Ö prawn─ů, kt├│ra samodzielnie lub wsp├│lnie z innymi ustala cele i sposoby przetwarzania Dane osobiste.

  • ÔÇ×Urz─ůdzenieÔÇŁ oznacza dowolne urz─ůdzenie, kt├│re mo┼╝e uzyska─ç dost─Öp do Us┼éugi, takie jak komputer, telefon kom├│rkowy lub tablet cyfrowy.

  • ÔÇ×Do Not TrackÔÇŁ (DNT) to koncepcja promowana przez ameryka┼äskie organy regulacyjne, w szczeg├│lno┼Ťci ameryka┼äsk─ů.S Federalna Komisja Handlu (FTC) ma za zadanie opracowanie i wdro┼╝enie przez bran┼╝─Ö internetow─ů mechanizmu umo┼╝liwiaj─ůcego u┼╝ytkownikom Internetu kontrolowanie ┼Ťledzenia ich dzia┼éa┼ä online w witrynach internetowych.

  • ÔÇ×Dane osoboweÔÇŁ to wszelkie informacje dotycz─ůce zidentyfikowanej lub mo┼╝liwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

    Na potrzeby ustawy CCPA Dane osobowe oznaczaj─ů wszelkie informacje, kt├│re identyfikuj─ů, odnosz─ů si─Ö, opisuj─ů lub kt├│re mo┼╝na powi─ůza─ç lub kt├│re mo┼╝na w uzasadniony spos├│b powi─ůza─ç z Tob─ů, bezpo┼Ťrednio lub po┼Ťrednio.

  • ÔÇ×Sprzeda┼╝ÔÇŁ w rozumieniu ustawy CCPA (ustawa o ochronie prywatno┼Ťci konsument├│w w Kalifornii) oznacza sprzeda┼╝, wynajmowanie, wydawanie, ujawnianie, rozpowszechnianie, udost─Öpnianie, przenoszenie lub inn─ů komunikacj─Ö ustn─ů, pisemn─ů, lub drog─ů elektroniczn─ů lub w inny spos├│b, dane osobowe Konsumenta innej firmie lub osobie trzeciej za wynagrodzeniem pieni─Ö┼╝nym lub inn─ů warto┼Ťciow─ů rekompensat─ů.

  • ÔÇ×Us┼éugaÔÇŁ oznacza Stron─Ö internetow─ů.

  • ÔÇ×Us┼éugodawcaÔÇŁ oznacza ka┼╝d─ů osob─Ö fizyczn─ů lub prawn─ů, kt├│ra przetwarza dane w imieniu Sp├│┼éki. Odnosi si─Ö do firm zewn─Ötrznych lub os├│b zatrudnionych przez Sp├│┼ék─Ö w celu u┼éatwienia ┼Ťwiadczenia Us┼éugi, ┼Ťwiadczenia Us┼éugi w imieniu Sp├│┼éki, ┼Ťwiadczenia us┼éug zwi─ůzanych z Us┼éug─ů lub pomagania Sp├│┼éce w analizie sposobu korzystania z Us┼éugi.

  • ÔÇ×Dane dotycz─ůce u┼╝ytkowaniaÔÇŁ oznaczaj─ů dane zbierane automatycznie, generowane podczas korzystania z Us┼éugi lub z samej infrastruktury Us┼éugi (na przyk┼éad czas trwania wizyty na stronie).

  • ÔÇ×Strona internetowaÔÇŁ odnosi si─Ö do Pogo Cycles , dost─Öpnej od https://pogocycles.com

  • ÔÇ×TyÔÇŁ oznacza osob─Ö uzyskuj─ůc─ů dost─Öp do Us┼éugi lub korzystaj─ůc─ů z niej, b─ůd┼║ firm─Ö lub inny podmiot prawny, w imieniu kt├│rego taka osoba uzyskuje dost─Öp do Us┼éugi lub z niej korzysta, stosownie do przypadku.

Gromadzenie i wykorzystywanie Twoich danych osobowych

Rodzaje gromadzonych danych

Dane osobowe

Podczas korzystania z naszej Us┼éugi mo┼╝emy poprosi─ç Ci─Ö o podanie pewnych danych osobowych, kt├│re mo┼╝na wykorzysta─ç do skontaktowania si─Ö z Tob─ů lub zidentyfikowania Ci─Ö. Dane osobowe mog─ů obejmowa─ç mi─Ödzy innymi:

  • Adres e-mail

  • Imi─Ö i nazwisko

  • Numer telefonu

  • Adres, stan, prowincja, kod pocztowy, miasto

  • Dane dotycz─ůce wykorzystania

Dane dotycz─ůce wykorzystania

Dane dotycz─ůce u┼╝ytkowania s─ů zbierane automatycznie podczas korzystania z Us┼éugi.

Dane dotycz─ůce u┼╝ytkowania mog─ů obejmowa─ç takie informacje, jak adres protoko┼éu internetowego Twojego Urz─ůdzenia (np.G adres IP), typ przegl─ůdarki, wersja przegl─ůdarki, strony naszego Serwisu, kt├│re odwiedzasz, czas i data Twojej wizyty, czas sp─Ödzony na tych stronach, unikalne identyfikatory urz─ůdzenia i inne dane diagnostyczne.

Kiedy uzyskujesz dost─Öp do Us┼éugi za pomoc─ů urz─ůdzenia mobilnego, mo┼╝emy automatycznie zbiera─ç pewne informacje, w tym mi─Ödzy innymi rodzaj u┼╝ywanego urz─ůdzenia mobilnego, unikalny identyfikator Twojego urz─ůdzenia mobilnego, adres IP Twojego urz─ůdzenia mobilnego , Tw├│j mobilny system operacyjny, rodzaj mobilnej przegl─ůdarki internetowej, z kt├│rej korzystasz, unikalne identyfikatory urz─ůdzenia i inne dane diagnostyczne.

Mo┼╝emy r├│wnie┼╝ zbiera─ç informacje wysy┼éane przez Twoj─ů przegl─ůdark─Ö za ka┼╝dym razem, gdy odwiedzasz nasz─ů Us┼éug─Ö lub gdy uzyskujesz dost─Öp do Us┼éugi za pomoc─ů urz─ůdzenia mobilnego.

Technologie ┼Ťledzenia i pliki cookie

Korzystamy z plik├│w cookie i podobnych technologii ┼Ťledzenia, aby ┼Ťledzi─ç aktywno┼Ť─ç w Naszym Serwisie i przechowywa─ç okre┼Ťlone informacje. Wykorzystywane technologie ┼Ťledzenia to sygna┼éy nawigacyjne, tagi i skrypty s┼éu┼╝─ůce do gromadzenia i ┼Ťledzenia informacji oraz do ulepszania i analizowania Naszej Us┼éugi. Technologie, kt├│re wykorzystujemy mog─ů obejmowa─ç:

  • Pliki cookie lub pliki cookie przegl─ůdarki. Plik cookie to ma┼éy plik umieszczany na Twoim urz─ůdzeniu. Mo┼╝esz poinstruowa─ç swoj─ů przegl─ůdark─Ö, aby odrzuca┼éa wszystkie pliki cookie lub wskazywa┼éa, kiedy plik cookie jest wysy┼éany. Je┼Ťli jednak nie zaakceptujesz plik├│w cookie, mo┼╝esz nie by─ç w stanie korzysta─ç z niekt├│rych cz─Ö┼Ťci naszego Serwisu. O ile nie dostosowa┼ée┼Ť ustawie┼ä swojej przegl─ůdarki tak, aby odrzuca┼éa pliki cookie, nasz Serwis mo┼╝e wykorzystywa─ç pliki cookie.
  • Sygna┼éy nawigacyjne w sieci Web. Niekt├│re sekcje naszej Us┼éugi i nasze wiadomo┼Ťci e-mail mog─ů zawiera─ç ma┼ée pliki elektroniczne zwane sygna┼éami nawigacyjnymi w sieci Web (nazywane r├│wnie┼╝ przezroczystymi gifami, znacznikami pikselowymi i jednopikselowymi gifami), kt├│re pozwalaj─ů Firmie na przyk┼éad zlicza─ç u┼╝ytkownik├│w, kt├│rzy odwiedzi┼ée┼Ť te strony lub otworzy┼ée┼Ť e-mail i inne powi─ůzane statystyki witryny (na przyk┼éad rejestrowanie popularno┼Ťci okre┼Ťlonej sekcji oraz weryfikacj─Ö integralno┼Ťci systemu i serwera).

Pliki cookie mog─ů by─ç plikami ÔÇ×trwa┼éymiÔÇŁ lub ÔÇ×sesyjnymiÔÇŁ. Trwa┼ée pliki cookie pozostaj─ů na Twoim komputerze osobistym lub urz─ůdzeniu mobilnym, gdy przejdziesz do trybu offline, natomiast sesyjne pliki cookie s─ů usuwane natychmiast po zamkni─Öciu przegl─ůdarki internetowej.

Korzystamy z plik├│w cookie sesji i trwa┼éych w celach okre┼Ťlonych poni┼╝ej:

  • Niezb─Ödne/niezb─Ödne pliki cookie

    Typ: Pliki cookie sesji

    Administrator: Nas

    Cel: Te pliki cookie s─ů niezb─Ödne do ┼Ťwiadczenia us┼éug dost─Öpnych za po┼Ťrednictwem Witryny i umo┼╝liwienia Ci korzystania z niekt├│rych jej funkcji. Pomagaj─ů uwierzytelnia─ç u┼╝ytkownik├│w i zapobiega─ç nielegalnemu korzystaniu z kont u┼╝ytkownik├│w. Bez tych plik├│w cookie us┼éugi, o kt├│re prosi┼ée┼Ť, nie mog─ů by─ç ┼Ťwiadczone, a my u┼╝ywamy tych plik├│w cookie wy┼é─ůcznie w celu ┼Ťwiadczenia Ci tych us┼éug.

  • Polityka dotycz─ůca plik├│w cookie / Powiadomienie o akceptacji plik├│w cookie

    Typ: trwałe pliki cookie

    Administrator: Nas

    Cel: Te pliki cookie identyfikuj─ů, czy u┼╝ytkownicy zaakceptowali u┼╝ycie plik├│w cookie w Witrynie.

  • Funkcjonalne pliki cookie

    Typ: trwałe pliki cookie

    Administrator: Nas

    Cel: Te pliki cookie pozwalaj─ů nam zapami─Öta─ç wybory dokonywane przez Ciebie podczas korzystania z Witryny, takie jak zapami─Ötywanie danych logowania lub preferencji j─Özykowych. Celem tych plik├│w cookie jest zapewnienie Ci bardziej osobistych do┼Ťwiadcze┼ä i unikni─Öcie konieczno┼Ťci ponownego wprowadzania swoich preferencji za ka┼╝dym razem, gdy korzystasz z Witryny.

  • ┼Üledz─ůce i wydajno┼Ťciowe pliki cookie

    Typ: trwałe pliki cookie

    Administratorzy: Strony trzecie

    Cel: Te pliki cookie s┼éu┼╝─ů do ┼Ťledzenia informacji o ruchu w Witrynie i sposobie, w jaki u┼╝ytkownicy korzystaj─ů z Witryny. Informacje zebrane za pomoc─ů tych plik├│w cookie mog─ů bezpo┼Ťrednio lub po┼Ťrednio zidentyfikowa─ç Ci─Ö jako indywidualnego go┼Ťcia. Dzieje si─Ö tak dlatego, ┼╝e zebrane informacje s─ů zazwyczaj powi─ůzane z pseudonimowym identyfikatorem powi─ůzanym z urz─ůdzeniem, z kt├│rego korzystasz w celu uzyskania dost─Öpu do Witryny. Mo┼╝emy r├│wnie┼╝ wykorzystywa─ç te pliki cookie do testowania nowych stron, funkcji lub nowych funkcjonalno┼Ťci Witryny, aby zobaczy─ç, jak reaguj─ů na nie nasi u┼╝ytkownicy.

Wi─Öcej informacji na temat u┼╝ywanych przez nas plik├│w cookie i wybor├│w dotycz─ůcych plik├│w cookie mo┼╝na znale┼║─ç w naszej Polityce dotycz─ůcej plik├│w cookie lub w sekcji dotycz─ůcej plik├│w cookie w naszej Polityce prywatno┼Ťci.

Wykorzystanie Twoich danych osobowych

Firma mo┼╝e wykorzystywa─ç Dane Osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach:

  • Aby ┼Ťwiadczy─ç i utrzymywa─ç nasz─ů Us┼éug─Ö, w tym monitorowa─ç korzystanie z naszej Us┼éugi.

  • Aby zarz─ůdza─ç Twoim Kontem: aby zarz─ůdza─ç Twoj─ů rejestracj─ů jako u┼╝ytkownika Us┼éugi. Podane przez Ciebie Dane Osobowe mog─ů umo┼╝liwi─ç Ci dost─Öp do r├│┼╝nych funkcjonalno┼Ťci Serwisu, z kt├│rych mo┼╝esz skorzysta─ç jako zarejestrowany u┼╝ytkownik.

  • W celu wykonania umowy: opracowanie, zgodno┼Ť─ç i zawarcie umowy zakupu produkt├│w, przedmiot├│w lub us┼éug, kt├│re zakupi┼ée┼Ť, lub jakiejkolwiek innej umowy z Nami za po┼Ťrednictwem Us┼éugi.

  • Aby skontaktowa─ç si─Ö z Tob─ů: Aby skontaktowa─ç si─Ö z Tob─ů za po┼Ťrednictwem poczty elektronicznej, rozm├│w telefonicznych, SMS-├│w lub innych r├│wnowa┼╝nych form komunikacji elektronicznej, takich jak powiadomienia push aplikacji mobilnej dotycz─ůce aktualizacji lub komunikaty informacyjne dotycz─ůce funkcjonalno┼Ťci, produkt├│w lub zakontraktowanych us┼éug, w tym aktualizacji zabezpiecze┼ä, je┼Ťli jest to konieczne lub uzasadnione w celu ich wdro┼╝enia.

  • Aby dostarcza─ç Ci aktualno┼Ťci, oferty specjalne i og├│lne informacje o innych oferowanych przez nas towarach, us┼éugach i wydarzeniach, kt├│re s─ů podobne do tych, kt├│re ju┼╝ kupi┼ée┼Ť lub o kt├│re pyta┼ée┼Ť, chyba ┼╝e zdecydowa┼ée┼Ť si─Ö nie otrzymywa─ç takie informacje.

  • Aby zarz─ůdza─ç Twoimi pro┼Ťbami: Aby uczestniczy─ç w Twoich pro┼Ťbach kierowanych do nas i zarz─ůdza─ç nimi.

  • W przypadku przenoszenia dzia┼éalno┼Ťci: Mo┼╝emy wykorzystywa─ç Twoje dane do oceny lub przeprowadzenia fuzji, zbycia, restrukturyzacji, reorganizacji, rozwi─ůzania lub innej sprzeda┼╝y lub przeniesienia cz─Ö┼Ťci lub ca┼éo┼Ťci naszych aktyw├│w, niezale┼╝nie od tego, czy s─ů one w trakcie dzia┼éalno┼Ťci w zwi─ůzku z upad┼éo┼Ťci─ů, likwidacj─ů lub podobnym post─Öpowaniem, w ramach kt├│rego przechowywane przez nas Dane Osobowe dotycz─ůce u┼╝ytkownik├│w naszych Us┼éug znajduj─ů si─Ö w┼Ťr├│d przekazanych aktyw├│w.

  • Do innych cel├│w: Mo┼╝emy wykorzystywa─ç Twoje dane do innych cel├│w, takich jak analiza danych, identyfikacja trend├│w u┼╝ytkowania, okre┼Ťlanie skuteczno┼Ťci naszych kampanii promocyjnych oraz ocena i ulepszanie naszej Us┼éugi, produkt├│w, us┼éug, marketingu i Twojego do┼Ťwiadczenia.

Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç Twoje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych sytuacjach:

  • Dostawcom us┼éug: Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç Twoje dane osobowe Dostawcom us┼éug w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej Us┼éugi, przetwarzania p┼éatno┼Ťci i kontaktowania si─Ö z Tob─ů.
  • W przypadku przenoszenia dzia┼éalno┼Ťci: Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç lub przekazywa─ç Twoje dane osobowe w zwi─ůzku z fuzj─ů, sprzeda┼╝─ů aktyw├│w Sp├│┼éki, finansowaniem lub przej─Öciem ca┼éo┼Ťci lub cz─Ö┼Ťci naszej dzia┼éalno┼Ťci na rzecz innej firmy lub w trakcie negocjacji w tej sprawie .
  • Podmioty stowarzyszone: Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç Twoje dane naszym podmiotom stowarzyszonym, w takim przypadku b─Ödziemy wymaga─ç od tych podmiot├│w stowarzyszonych przestrzegania niniejszej Polityki prywatno┼Ťci. Do podmiot├│w stowarzyszonych zalicza si─Ö nasz─ů sp├│┼ék─Ö dominuj─ůc─ů oraz wszelkie inne sp├│┼éki zale┼╝ne, partner├│w joint venture lub inne sp├│┼éki, kt├│re kontrolujemy lub kt├│re znajduj─ů si─Ö pod wsp├│ln─ů kontrol─ů z nami.
  • Partnerom biznesowym: Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç Twoje dane naszym partnerom biznesowym, aby oferowa─ç Ci okre┼Ťlone produkty, us┼éugi lub promocje.
  • Innym u┼╝ytkownikom: gdy udost─Öpniasz dane osobowe lub w inny spos├│b wchodzisz w interakcj─Ö z innymi u┼╝ytkownikami w obszarach publicznych, takie informacje mog─ů by─ç przegl─ůdane przez wszystkich u┼╝ytkownik├│w i mog─ů by─ç publicznie rozpowszechniane na zewn─ůtrz.
  • Za Twoj─ů zgod─ů: Za Twoj─ů zgod─ů mo┼╝emy ujawni─ç Twoje dane osobowe w jakimkolwiek innym celu.

Przechowywanie Twoich danych osobowych

Firma b─Ödzie przechowywa─ç Twoje dane osobowe tylko tak d┼éugo, jak b─Ödzie to konieczne do cel├│w okre┼Ťlonych w niniejszej Polityce prywatno┼Ťci. B─Ödziemy przechowywa─ç i wykorzystywa─ç Twoje dane osobowe w zakresie niezb─Ödnym do wywi─ůzania si─Ö z naszych zobowi─ůza┼ä prawnych (na przyk┼éad, je┼Ťli jeste┼Ťmy zobowi─ůzani do zachowania Twoich danych w celu zapewnienia zgodno┼Ťci z obowi─ůzuj─ůcymi przepisami), rozstrzygania spor├│w oraz egzekwowania naszych um├│w prawnych i zasad.

Firma b─Ödzie r├│wnie┼╝ przechowywa─ç Dane o u┼╝ytkowaniu do cel├│w analizy wewn─Ötrznej. Dane o u┼╝ytkowaniu s─ů zazwyczaj przechowywane przez kr├│tszy okres czasu, z wyj─ůtkiem sytuacji, gdy dane te s─ů wykorzystywane w celu wzmocnienia bezpiecze┼ästwa lub poprawy funkcjonalno┼Ťci Naszej Us┼éugi lub gdy jeste┼Ťmy prawnie zobowi─ůzani do przechowywania tych danych przez d┼éu┼╝sze okresy czasu.

Przekazywanie Twoich danych osobowych

Twoje dane, w tym dane osobowe, s─ů przetwarzane w biurach operacyjnych Sp├│┼éki oraz we wszystkich innych miejscach, w kt├│rych znajduj─ů si─Ö strony zaanga┼╝owane w przetwarzanie. Oznacza to, ┼╝e informacje te mog─ů by─ç przesy┼éane i przechowywane na komputerach znajduj─ůcych si─Ö poza Twoim stanem, prowincj─ů, krajem lub inn─ů jurysdykcj─ů rz─ůdow─ů, gdzie przepisy dotycz─ůce ochrony danych mog─ů r├│┼╝ni─ç si─Ö od przepis├│w obowi─ůzuj─ůcych w Twojej jurysdykcji.

Twoja zgoda na niniejsz─ů Polityk─Ö prywatno┼Ťci, a nast─Öpnie przes┼éanie takich informacji oznacza Twoj─ů zgod─Ö na to przeniesienie.

Firma podejmie wszelkie niezb─Ödne kroki, aby zapewni─ç, ┼╝e Twoje dane b─Öd─ů traktowane bezpiecznie i zgodnie z niniejsz─ů Polityk─ů prywatno┼Ťci, a ┼╝adne przekazanie Twoich danych osobowych do organizacji lub kraju nie b─Ödzie mia┼éo miejsca, chyba ┼╝e zostan─ů wprowadzone odpowiednie kontrole, w tym bezpiecze┼ästwo Twoich danych i innych danych osobowych.

Ujawnianie Twoich danych osobowych

Transakcje biznesowe

Je┼Ťli Firma jest zaanga┼╝owana w fuzj─Ö, przej─Öcie lub sprzeda┼╝ aktyw├│w, Twoje Dane Osobowe mog─ů zosta─ç przes┼éane. Poinformujemy Ci─Ö, zanim Twoje Dane Osobowe zostan─ů przekazane i zaczn─ů podlega─ç innej Polityce Prywatno┼Ťci.

Egzekwowanie prawa

W pewnych okoliczno┼Ťciach Firma mo┼╝e by─ç zobowi─ůzana do ujawnienia Twoich Danych osobowych, je┼Ťli jest to wymagane przez prawo lub w odpowiedzi na uzasadnione ┼╝─ůdania w┼éadz publicznych (np.G s─ůd lub organ rz─ůdowy).

Inne wymogi prawne

Firma mo┼╝e ujawni─ç Twoje dane osobowe, dzia┼éaj─ůc w dobrej wierze, uznaj─ůc, ┼╝e takie dzia┼éanie jest konieczne, aby:

  • Wype┼énij obowi─ůzek prawny
  • Chro┼ä i bro┼ä praw lub w┼éasno┼Ťci Firmy
  • Zapobiegaj potencjalnym nadu┼╝yciom w zwi─ůzku z Us┼éug─ů lub badaj je
  • Chro┼ä bezpiecze┼ästwo osobiste U┼╝ytkownik├│w Serwisu lub spo┼éecze┼ästwa
  • Chro┼ä przed odpowiedzialno┼Ťci─ů prawn─ů

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych

Bezpiecze┼ästwo Twoich danych osobowych jest dla nas wa┼╝ne, pami─Ötaj jednak, ┼╝e ┼╝adna metoda transmisji przez Internet ani metoda elektronicznego przechowywania nie jest w 100% bezpieczna. Chocia┼╝ staramy si─Ö stosowa─ç komercyjnie akceptowalne ┼Ťrodki w celu ochrony Twoich danych osobowych, nie mo┼╝emy zagwarantowa─ç ich ca┼ékowitego bezpiecze┼ästwa.

Szczeg├│┼éowe informacje dotycz─ůce przetwarzania Twoich danych osobowych

Dostawcy us┼éug, z kt├│rych korzystamy, mog─ů mie─ç dost─Öp do Twoich danych osobowych. Ci zewn─Ötrzni dostawcy gromadz─ů, przechowuj─ů, wykorzystuj─ů, przetwarzaj─ů i przekazuj─ů informacje o Twojej aktywno┼Ťci w naszym Serwisie zgodnie z ich Polityk─ů prywatno┼Ťci.

Analityka

Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług w celu monitorowania i analizowania korzystania z naszej Usługi.

Marketing e-mailowy

Mo┼╝emy wykorzystywa─ç Twoje dane osobowe, aby kontaktowa─ç si─Ö z Tob─ů w sprawie biuletyn├│w, materia┼é├│w marketingowych lub promocyjnych oraz innych informacji, kt├│re mog─ů Ci─Ö zainteresowa─ç. Mo┼╝esz zrezygnowa─ç z otrzymywania od nas cz─Ö┼Ťci lub ca┼éo┼Ťci tych komunikat├│w, korzystaj─ůc z ┼é─ůcza rezygnacji z subskrypcji lub instrukcji zawartych w wysy┼éanych przez nas wiadomo┼Ťciach e-mail lub kontaktuj─ůc si─Ö z nami.

Prywatno┼Ť─ç CCPA

Niniejsza sekcja dotycz─ůca informacji o ochronie prywatno┼Ťci dla mieszka┼äc├│w Kalifornii uzupe┼énia informacje zawarte w naszej Polityce prywatno┼Ťci i ma zastosowanie wy┼é─ůcznie do wszystkich odwiedzaj─ůcych, u┼╝ytkownik├│w i innych os├│b zamieszkuj─ůcych stan Kalifornia.

Kategorie gromadzonych danych osobowych

Gromadzimy informacje, kt├│re identyfikuj─ů, odnosz─ů si─Ö, opisuj─ů, odwo┼éuj─ů si─Ö, mog─ů by─ç powi─ůzane lub mog┼éyby zosta─ç w uzasadniony spos├│b powi─ůzane, bezpo┼Ťrednio lub po┼Ťrednio, z konkretnym Konsumentem lub Urz─ůdzeniem. Poni┼╝ej znajduje si─Ö lista kategorii danych osobowych, kt├│re mo┼╝emy gromadzi─ç lub kt├│re mog┼éy zosta─ç zebrane od mieszka┼äc├│w Kalifornii w ci─ůgu ostatnich dwunastu (12) miesi─Öcy.

Nale┼╝y pami─Öta─ç, ┼╝e kategorie i przyk┼éady podane na poni┼╝szej li┼Ťcie s─ů kategoriami zdefiniowanymi w ustawie CCPA. Nie oznacza to, ┼╝e wszystkie przyk┼éady tej kategorii danych osobowych zosta┼éy faktycznie przez nas zebrane, ale odzwierciedla nasze przekonanie w dobrej wierze, zgodnie z nasz─ů najlepsz─ů wiedz─ů, ┼╝e niekt├│re z tych informacji z odpowiedniej kategorii mog┼éy by─ç i mog┼éy zosta─ç zebrane. Na przyk┼éad niekt├│re kategorie danych osobowych b─Öd─ů gromadzone tylko wtedy, gdy przeka┼╝esz je bezpo┼Ťrednio nam.

  • Kategoria A: Identyfikatory.

    Przykłady: prawdziwe imię i nazwisko, alias, adres pocztowy, unikalny identyfikator osobisty, identyfikator internetowy, adres protokołu internetowego, adres e-mail, nazwa konta, numer prawa jazdy, numer paszportu lub inne podobne identyfikatory.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria B: Kategorie danych osobowych wymienione w statucie California Customer Records (Cal. cywil. Kodeks ┬ž 1798.80(e)).

    Przyk┼éady: imi─Ö i nazwisko, podpis, numer ubezpieczenia spo┼éecznego, cechy fizyczne lub opis, adres, numer telefonu, numer paszportu, numer prawa jazdy lub stanowego dowodu osobistego, numer polisy ubezpieczeniowej, wykszta┼écenie, zatrudnienie, historia zatrudnienia, numer konta bankowego, numer karty kredytowej, numer karty debetowej lub jakiekolwiek inne informacje finansowe, informacje medyczne lub informacje o ubezpieczeniu zdrowotnym. Niekt├│re dane osobowe zawarte w tej kategorii mog─ů pokrywa─ç si─Ö z innymi kategoriami.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria C: Charakterystyka klasyfikacji chroniona na mocy prawa stanu Kalifornia lub prawa federalnego.

    Przyk┼éady: wiek (40 lat lub wi─Öcej), rasa, kolor sk├│ry, pochodzenie, narodowo┼Ť─ç, obywatelstwo, religia lub wyznanie, stan cywilny, stan zdrowia, niepe┼énosprawno┼Ť─ç fizyczna lub umys┼éowa, p┼ée─ç (w tym p┼ée─ç, to┼╝samo┼Ť─ç p┼éciowa, ekspresja p┼éciowa, ci─ů┼╝a lub por├│d i powi─ůzane schorzenia), orientacja seksualna, status weterana lub wojska, informacja genetyczna (w tym informacja genetyczna rodziny).

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria D: Informacje handlowe.

    Przykłady: zapisy i historia zakupionych lub rozważanych produktów lub usług.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria E: Informacje biometryczne.

    Przyk┼éady: cechy genetyczne, fizjologiczne, behawioralne i biologiczne lub wzorce aktywno┼Ťci wykorzystywane do wyodr─Öbnienia szablonu lub innego identyfikatora lub informacji identyfikuj─ůcych, takich jak odciski palc├│w, odciski twarzy i g┼éosu, skany t─Öcz├│wki lub siatk├│wki, naci┼Ťni─Öcia klawiszy, ch├│d lub inne wzorce fizyczne oraz dane dotycz─ůce snu, zdrowia i ─çwicze┼ä.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria F: Internet lub inna podobna aktywno┼Ť─ç sieciowa.

    Przyk┼éady: interakcja z nasz─ů Us┼éug─ů lub reklam─ů.

    Zebrane: Tak.

  • Kategoria G: Dane geolokalizacyjne.

    Przykłady: przybliżona lokalizacja fizyczna.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria H: Dane sensoryczne.

    Przykłady: informacje dźwiękowe, elektroniczne, wizualne, termiczne, węchowe lub podobne.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria I: Informacje zawodowe lub zwi─ůzane z zatrudnieniem.

    Przykłady: obecna lub przeszła historia pracy lub oceny wyników.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria J: Niepubliczne informacje edukacyjne (zgodnie z ustaw─ů o prawach rodziny do edukacji i prywatno┼Ťci (20 U.SC Sekcja 1232g, 34C.FR Cz─Ö┼Ť─ç 99)).

    Przyk┼éady: dokumentacja edukacyjna bezpo┼Ťrednio zwi─ůzana z uczniem, prowadzona przez instytucj─Ö edukacyjn─ů lub stron─Ö dzia┼éaj─ůc─ů w jej imieniu, np. oceny, transkrypcje, listy zaj─Ö─ç, plany uczni├│w, kody identyfikacyjne ucznia, informacje finansowe ucznia lub dokumentacj─Ö dyscyplinarn─ů ucznia.

    Zebrane: Nie.

  • Kategoria K: Wnioski wyci─ůgni─Öte z innych danych osobowych.

    Przyk┼éady: profil odzwierciedlaj─ůcy preferencje, cechy, tendencje psychologiczne, predyspozycje, zachowanie, postawy, inteligencj─Ö, zdolno┼Ťci i uzdolnienia danej osoby.

    Zebrane: Nie.

W ramach ustawy CCPA dane osobowe nie obejmuj─ů:

  • Publicznie dost─Öpne informacje z rejestr├│w rz─ůdowych
  • Zdezidentyfikowane lub zagregowane informacje dla konsument├│w
  • Informacje wy┼é─ůczone z zakresu ustawy CCPA, takie jak:
    • Informacje zdrowotne lub medyczne obj─Öte ustaw─ů o przeno┼Ťno┼Ťci i odpowiedzialno┼Ťci w ubezpieczeniach zdrowotnych z 1996 r. (HIPAA) oraz kalifornijsk─ů ustaw─ů o poufno┼Ťci informacji medycznych (CMIA) lub dane z bada┼ä klinicznych
    • Dane osobowe obj─Öte niekt├│rymi, specyficznymi dla sektora przepisami dotycz─ůcymi prywatno┼Ťci, w tym ustaw─ů o rzetelnej sprawozdawczo┼Ťci kredytowej (FRCA), ustaw─ů Gramm-Leach-Bliley Act (GLBA) lub kalifornijsk─ů ustaw─ů o ochronie informacji finansowych (FIPA) oraz ustaw─ů o ochronie prywatno┼Ťci kierowc├│w z 1994

Źródła danych osobowych

Pozyskujemy wymienione powy┼╝ej kategorie danych osobowych z nast─Öpuj─ůcych kategorii ┼║r├│de┼é:

  • Bezpo┼Ťrednio od Ciebie. Na przyk┼éad z formularzy wype┼énianych w naszej Us┼éudze, preferencji wyra┼╝anych lub przekazywanych za po┼Ťrednictwem naszej Us┼éugi lub z zakup├│w w naszej Us┼éudze.
  • Po┼Ťrednio od Ciebie. Na przyk┼éad z obserwacji Twojej aktywno┼Ťci w naszym Serwisie.
  • Automatycznie od Ciebie. Na przyk┼éad poprzez pliki cookie, kt├│re my lub nasi dostawcy us┼éug umieszczamy na Twoim urz─ůdzeniu podczas poruszania si─Ö po naszym Serwisie.
  • Od dostawc├│w us┼éug. Na przyk┼éad dostawcy zewn─Ötrzni monitoruj─ůcy i analizuj─ůcy korzystanie z naszej Us┼éugi, dostawcy zewn─Ötrzni zajmuj─ůcy si─Ö przetwarzaniem p┼éatno┼Ťci lub inni dostawcy zewn─Ötrzni, z kt├│rych korzystamy w celu ┼Ťwiadczenia Pa┼ästwu Us┼éugi.

Wykorzystywanie danych osobowych do cel├│w biznesowych lub komercyjnych

Mo┼╝emy wykorzystywa─ç lub ujawnia─ç dane osobowe, kt├│re zbieramy w ÔÇ×celach biznesowychÔÇŁ lub ÔÇ×celach komercyjnychÔÇŁ (zgodnie z definicj─ů w ustawie CCPA), co mo┼╝e obejmowa─ç nast─Öpuj─ůce przyk┼éady:

  • Aby obs┼éugiwa─ç nasz─ů Us┼éug─Ö i ┼Ťwiadczy─ç Ci nasz─ů Us┼éug─Ö.
  • Aby zapewni─ç Ci wsparcie i odpowiada─ç na Twoje zapytania, w tym bada─ç i rozwi─ůzywa─ç Twoje w─ůtpliwo┼Ťci oraz monitorowa─ç i ulepsza─ç nasz─ů Us┼éug─Ö.
  • Aby spe┼éni─ç lub spe┼éni─ç pow├│d, dla kt├│rego poda┼ée┼Ť informacje. Na przyk┼éad, je┼Ťli udost─Öpnisz swoje dane kontaktowe, aby zada─ç pytanie dotycz─ůce naszej Us┼éugi, wykorzystamy te dane osobowe, aby odpowiedzie─ç na Twoje zapytanie. Je┼Ťli podasz swoje dane osobowe w celu zakupu produktu lub us┼éugi, wykorzystamy te informacje w celu przetworzenia Twojej p┼éatno┼Ťci i u┼éatwienia dostawy.
  • Aby odpowiada─ç na wnioski organ├│w ┼Ťcigania oraz zgodnie z wymogami obowi─ůzuj─ůcego prawa, nakazu s─ůdowego lub przepis├│w rz─ůdowych.
  • Zgodnie z opisem podanym podczas zbierania danych osobowych lub w inny spos├│b okre┼Ťlony w umowie CCPA.
  • Do wewn─Ötrznych cel├│w administracyjnych i audytowych.
  • W celu wykrywania incydent├│w zwi─ůzanych z bezpiecze┼ästwem i ochrony przed z┼éo┼Ťliwymi, oszuka┼äczymi, oszuka┼äczymi lub nielegalnymi dzia┼éaniami, w tym, je┼Ťli to konieczne, w celu ┼Ťcigania os├│b odpowiedzialnych za takie dzia┼éania.

Prosz─Ö pami─Öta─ç, ┼╝e powy┼╝sze przyk┼éady maj─ů charakter ilustracyjny i nie maj─ů charakteru wyczerpuj─ůcego. Wi─Öcej informacji na temat sposobu, w jaki wykorzystujemy te informacje, mo┼╝na znale┼║─ç w sekcji ÔÇ×Wykorzystywanie Twoich danych osobowychÔÇŁ.

Je┼Ťli zdecydujemy si─Ö gromadzi─ç dodatkowe kategorie danych osobowych lub wykorzystywa─ç zebrane dane osobowe do zasadniczo r├│┼╝nych, niepowi─ůzanych lub niezgodnych cel├│w, zaktualizujemy niniejsz─ů Polityk─Ö prywatno┼Ťci.

Ujawnianie danych osobowych w celach biznesowych lub komercyjnych

Mo┼╝emy wykorzystywa─ç lub ujawnia─ç i mogli┼Ťmy wykorzystywa─ç lub ujawnia─ç w ci─ůgu ostatnich dwunastu (12) miesi─Öcy nast─Öpuj─ůce kategorie danych osobowych do cel├│w biznesowych lub komercyjnych:

  • Kategoria A: Identyfikatory
  • Kategoria B: Kategorie danych osobowych wymienione w statucie California Customer Records (Cal. cywil. Kodeks ┬ž 1798.80(e))
  • Kategoria D: Informacje handlowe
  • Kategoria F: Internet lub inna podobna aktywno┼Ť─ç sieciowa

Prosz─Ö pami─Öta─ç, ┼╝e kategorie wymienione powy┼╝ej s─ů kategoriami zdefiniowanymi w ustawie CCPA. Nie oznacza to, ┼╝e wszystkie przyk┼éady tej kategorii danych osobowych zosta┼éy faktycznie ujawnione, ale odzwierciedla nasze przekonanie w dobrej wierze, zgodnie z nasz─ů najlepsz─ů wiedz─ů, ┼╝e niekt├│re z tych informacji z odpowiedniej kategorii mog┼éy zosta─ç i mog┼éy zosta─ç ujawnione.

Kiedy ujawniamy dane osobowe w celach biznesowych lub komercyjnych, zawieramy umow─Ö, kt├│ra opisuje cel i wymaga od odbiorcy zar├│wno zachowania poufno┼Ťci tych danych osobowych, jak i niewykorzystywania ich do jakichkolwiek cel├│w innych ni┼╝ wykonanie umowy.

Sprzeda┼╝ danych osobowych

Zgodnie z definicj─ů zawart─ů w umowie CCPA ÔÇ×sprzeda┼╝ÔÇŁ i ÔÇ×sprzeda┼╝ÔÇŁ oznaczaj─ů sprzeda┼╝, wynajmowanie, wydawanie, ujawnianie, rozpowszechnianie, udost─Öpnianie, przekazywanie lub przekazywanie w inny spos├│b ustnie, pisemnie, elektronicznie lub w inny spos├│b danych osobowych konsumenta informacji przez firm─Ö osobie trzeciej za cenn─ů op┼éat─ů. Oznacza to, ┼╝e mogli┼Ťmy otrzyma─ç jak─ů┼Ť korzy┼Ť─ç w zamian za udost─Öpnienie danych osobowych, ale niekoniecznie korzy┼Ť─ç pieni─Ö┼╝n─ů.

Prosz─Ö pami─Öta─ç, ┼╝e kategorie wymienione poni┼╝ej s─ů kategoriami zdefiniowanymi w ustawie CCPA. Nie oznacza to, ┼╝e wszystkie przyk┼éady tej kategorii danych osobowych zosta┼éy faktycznie sprzedane, ale odzwierciedla nasze przekonanie w dobrej wierze, zgodnie z nasz─ů najlepsz─ů wiedz─ů, ┼╝e niekt├│re z tych informacji z odpowiedniej kategorii mog─ů by─ç i mog┼éy zosta─ç udost─Öpnione w zamian za warto┼Ť─ç .

Mo┼╝emy sprzedawa─ç i mogli┼Ťmy sprzedawa─ç w ci─ůgu ostatnich dwunastu (12) miesi─Öcy nast─Öpuj─ůce kategorie danych osobowych:

  • Kategoria A: Identyfikatory
  • Kategoria B: Kategorie danych osobowych wymienione w statucie California Customer Records (Cal. cywil. Kodeks ┬ž 1798.80(e))
  • Kategoria D: Informacje handlowe
  • Kategoria F: Internet lub inna podobna aktywno┼Ť─ç sieciowa

Udost─Öpnianie danych osobowych

Mo┼╝emy udost─Öpnia─ç Twoje dane osobowe zidentyfikowane w powy┼╝szych kategoriach nast─Öpuj─ůcym kategoriom stron trzecich:

  • Dostawcy us┼éug
  • Przetwarzacze p┼éatno┼Ťci
  • Nasi partnerzy
  • Nasi partnerzy biznesowi
  • Dostawcy zewn─Ötrzni, kt├│rym Ty lub Twoi agenci upowa┼╝niaj─ů nas do ujawnienia Twoich danych osobowych w zwi─ůzku z produktami lub us┼éugami, kt├│re Ci dostarczamy

Sprzeda┼╝ danych osobowych os├│b nieletnich poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia

Nie zbieramy ┼Ťwiadomie danych osobowych od os├│b niepe┼énoletnich poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia za po┼Ťrednictwem naszej Us┼éugi, chocia┼╝ mog─ů to robi─ç niekt├│re witryny stron trzecich, do kt├│rych prowadz─ů linki. Te strony internetowe stron trzecich maj─ů w┼éasne warunki u┼╝ytkowania i polityk─Ö prywatno┼Ťci, dlatego zach─Öcamy rodzic├│w i opiekun├│w prawnych do monitorowania korzystania z Internetu przez ich dzieci i poinstruowania ich, aby nigdy nie udost─Öpnia┼éy informacji na innych stronach internetowych bez ich zgody.

Nie sprzedajemy danych osobowych Konsument├│w, o kt├│rych wiemy, ┼╝e maj─ů mniej ni┼╝ 16 lat, chyba ┼╝e otrzymamy pozytywn─ů autoryzacj─Ö (ÔÇ×prawo do wyra┼╝enia zgodyÔÇŁ) od kt├│regokolwiek Konsumenta w wieku od 13 do 16 lat roku ┼╝ycia albo rodzic lub opiekun Konsumenta, kt├│ry nie uko┼äczy┼é 13. roku ┼╝ycia. Konsumenci, kt├│rzy wyrazili zgod─Ö na sprzeda┼╝ danych osobowych, mog─ů w dowolnym momencie zrezygnowa─ç z przysz┼éej sprzeda┼╝y. Aby skorzysta─ç z prawa do rezygnacji, Ty (lub Tw├│j upowa┼╝niony przedstawiciel) mo┼╝ecie przes┼éa─ç nam wniosek, kontaktuj─ůc si─Ö z nami.

Je┼Ťli masz powody s─ůdzi─ç, ┼╝e dziecko w wieku poni┼╝ej 13 (lub 16 lat) przekaza┼éo nam dane osobowe, skontaktuj si─Ö z nami, podaj─ůc wystarczaj─ůco szczeg├│┼éowe informacje, aby┼Ťmy mogli usun─ů─ç te informacje.

Twoje prawa wynikaj─ůce z ustawy CCPA

Ustawa CCPA zapewnia mieszka┼äcom Kalifornii okre┼Ťlone prawa dotycz─ůce ich danych osobowych. Je┼╝eli jeste┼Ť mieszka┼äcem Kalifornii, przys┼éuguj─ů Ci nast─Öpuj─ůce prawa:

  • Prawo do powiadomienia. Masz prawo otrzyma─ç informacj─Ö, jakie kategorie Danych Osobowych s─ů gromadzone i do jakich cel├│w s─ů wykorzystywane.
  • Prawo do ┼╝─ůdania. Zgodnie z ustaw─ů CCPA masz prawo za┼╝─ůda─ç, aby┼Ťmy ujawnili Ci informacje na temat naszego gromadzenia, wykorzystywania, sprzeda┼╝y, ujawniania w celach biznesowych i udost─Öpniania danych osobowych. Po otrzymaniu i potwierdzeniu Twojej pro┼Ťby ujawnimy Ci:
    • Kategorie danych osobowych, kt├│re zebrali┼Ťmy na Tw├│j temat
    • Kategorie ┼║r├│de┼é danych osobowych, kt├│re zebrali┼Ťmy na Tw├│j temat
    • Nasz cel biznesowy lub komercyjny polegaj─ůcy na gromadzeniu lub sprzeda┼╝y danych osobowych
    • Kategorie stron trzecich, kt├│rym udost─Öpniamy te dane osobowe
    • Konkretne dane osobowe, kt├│re zebrali┼Ťmy na Tw├│j temat
    • Je┼Ťli sprzedali┼Ťmy Twoje dane osobowe lub ujawnili┼Ťmy je w celach biznesowych, ujawnimy Ci:
      • Kategorie sprzedawanych kategorii danych osobowych
      • Kategorie ujawnionych kategorii danych osobowych
  • Prawo do odmowy sprzeda┼╝y Danych Osobowych (rezygnacja). Masz prawo poleci─ç nam, aby┼Ťmy nie sprzedawali Twoich danych osobowych. Aby z┼éo┼╝y─ç wniosek o rezygnacj─Ö, skontaktuj si─Ö z nami.
  • Prawo do usuni─Öcia Danych Osobowych. Masz prawo za┼╝─ůda─ç usuni─Öcia Twoich danych osobowych, z zastrze┼╝eniem pewnych wyj─ůtk├│w. Po otrzymaniu i potwierdzeniu Twojej pro┼Ťby usuniemy (i poinstruujemy naszych us┼éugodawc├│w, aby usun─Öli) Twoje dane osobowe z naszych rejestr├│w, chyba ┼╝e ma zastosowanie wyj─ůtek. Mo┼╝emy odrzuci─ç Twoj─ů pro┼Ťb─Ö o usuni─Öcie, je┼Ťli zachowanie informacji jest konieczne dla nas lub naszych us┼éugodawc├│w, aby:
    • Doko┼äcz transakcj─Ö, dla kt├│rej zebrali┼Ťmy dane osobowe, dostarcz towar lub us┼éug─Ö, o kt├│r─ů prosi┼ée┼Ť, podejmij racjonalnie przewidywane dzia┼éania w kontek┼Ťcie naszych bie┼╝─ůcych relacji biznesowych z Tob─ů lub w inny spos├│b wykonaj nasz─ů umow─Ö z Tob─ů.
    • Wykrywaj zdarzenia zwi─ůzane z bezpiecze┼ästwem, chro┼ä przed z┼éo┼Ťliwymi, oszuka┼äczymi, oszuka┼äczymi lub nielegalnymi dzia┼éaniami lub ┼Ťcigaj osoby odpowiedzialne za takie dzia┼éania.
    • Debuguj produkty, aby identyfikowa─ç i naprawia─ç b┼é─Ödy, kt├│re pogarszaj─ů istniej─ůc─ů zamierzon─ů funkcjonalno┼Ť─ç.
    • Skorzystaj z wolno┼Ťci s┼éowa, zapewnij innemu konsumentowi prawo do korzystania z przys┼éuguj─ůcego mu prawa do wolno┼Ťci s┼éowa lub skorzystaj z innego prawa przewidzianego przez prawo.
    • Przestrzegaj kalifornijskiej ustawy o ochronie prywatno┼Ťci w komunikacji elektronicznej (Cal. Kodeks karny ┬ž 1546 i in. nast.)
    • Anga┼╝owa─ç si─Ö w publiczne lub recenzowane badania naukowe, historyczne lub statystyczne w interesie publicznym, zgodnie ze wszystkimi innymi obowi─ůzuj─ůcymi przepisami dotycz─ůcymi etyki i prywatno┼Ťci, gdy usuni─Öcie informacji mo┼╝e prawdopodobnie uniemo┼╝liwi─ç osi─ůgni─Öcie wynik├│w bada┼ä lub powa┼╝nie utrudni─ç je, je┼Ťli wcze┼Ťniej wyrazi┼é ┼Ťwiadom─ů zgod─Ö.
    • Umo┼╝liwiaj wy┼é─ůcznie wykorzystanie wewn─Ötrzne, kt├│re jest w rozs─ůdny spos├│b zgodne z oczekiwaniami konsument├│w w oparciu o Twoj─ů relacj─Ö z nami.
    • Wype┼énij obowi─ůzek prawny.
    • Wykorzystuj te informacje w inny wewn─Ötrzny i zgodny z prawem spos├│b, zgodny z kontekstem, w jakim je poda┼ée┼Ť.
  • Prawo do niedyskryminacji. Masz prawo do tego, aby nie by─ç dyskryminowanym w zwi─ůzku z korzystaniem z kt├│regokolwiek z praw przys┼éuguj─ůcych Twojemu konsumentowi, w tym poprzez:
    • Odmawianie Ci towar├│w lub us┼éug
    • Naliczanie r├│┼╝nych cen lub stawek za towary lub us┼éugi, w tym korzystanie z rabat├│w lub innych korzy┼Ťci b─ůd┼║ nak┼éadanie kar
    • Zapewnianie Ci innego poziomu lub jako┼Ťci towar├│w lub us┼éug
    • Sugerowanie, ┼╝e otrzymasz inn─ů cen─Ö lub stawk─Ö za towary lub us┼éugi lub inny poziom lub jako┼Ť─ç towar├│w lub us┼éug

Korzystanie z praw do ochrony danych wynikaj─ůcych z ustawy CCPA

Aby skorzysta─ç z jakichkolwiek praw wynikaj─ůcych z ustawy CCPA i je┼Ťli jeste┼Ť mieszka┼äcem Kalifornii, mo┼╝esz skontaktowa─ç si─Ö z nami:

  • Odwiedzaj─ůc t─Ö ÔÇőÔÇőstron─Ö w naszej witrynie internetowej: https://pogocycles.com
  • Wysy┼éaj─ůc nam e-mail: support@pogocycles.com

Tylko Ty lub osoba zarejestrowana u Sekretarza Stanu Kalifornii, kt├│r─ů upowa┼╝niasz do dzia┼éania w Twoim imieniu, mo┼╝esz z┼éo┼╝y─ç weryfikowalny wniosek dotycz─ůcy Twoich danych osobowych.

Twoja pro┼Ťba do nas musi:

  • Podaj wystarczaj─ůce informacje, kt├│re pozwol─ů nam racjonalnie zweryfikowa─ç, czy jeste┼Ť osob─ů, o kt├│rej zebrali┼Ťmy dane osobowe, lub upowa┼╝nionym przedstawicielem
  • Opisz swoj─ů pro┼Ťb─Ö wystarczaj─ůco szczeg├│┼éowo, aby umo┼╝liwi─ç nam jej prawid┼éowe zrozumienie, ocen─Ö i udzielenie odpowiedzi

Nie mo┼╝emy odpowiedzie─ç na Twoj─ů pro┼Ťb─Ö ani przekaza─ç wymaganych informacji, je┼Ťli nie mo┼╝emy:

  • Zweryfikuj swoj─ů to┼╝samo┼Ť─ç lub uprawnienia, aby z┼éo┼╝y─ç wniosek
  • I potwierd┼║, ┼╝e dane osobowe dotycz─ů Ciebie

Ujawnimy i dostarczymy wymagane informacje bezp┼éatnie w ci─ůgu 45 dni od otrzymania Twojej mo┼╝liwej do zweryfikowania pro┼Ťby. Termin dostarczenia wymaganych informacji mo┼╝e zosta─ç jednorazowo przed┼éu┼╝ony o dodatkowe 45 dni, je┼╝eli jest to zasadnie konieczne i za uprzednim powiadomieniem.

Wszelkie ujawnienia, kt├│re udost─Öpniamy, b─Öd─ů obejmowa─ç wy┼é─ůcznie okres 12 miesi─Öcy poprzedzaj─ůcych otrzymanie weryfikowalnego wniosku.

W przypadku wniosków o przeniesienie danych wybierzemy format udostępnienia Twoich danych osobowych, który będzie łatwy do wykorzystania i powinien umożliwiać przesyłanie informacji z jednego podmiotu do drugiego bez przeszkód.

Nie sprzedawaj moich danych osobowych

Masz prawo zrezygnowa─ç ze sprzeda┼╝y Twoich danych osobowych. Gdy otrzymamy i potwierdzimy od Ciebie weryfikowaln─ů pro┼Ťb─Ö konsumenta, zaprzestaniemy sprzeda┼╝y Twoich danych osobowych. Aby skorzysta─ç z prawa do rezygnacji, skontaktuj si─Ö z nami.

Dostawcy us┼éug, z kt├│rymi wsp├│┼épracujemy (na przyk┼éad nasi partnerzy analityczni lub reklamowi) mog─ů korzysta─ç w Us┼éudze z technologii s┼éu┼╝─ůcej do sprzeda┼╝y danych osobowych zgodnie z definicj─ů zawart─ů w prawie CCPA. Je┼Ťli chcesz zrezygnowa─ç z wykorzystywania Twoich danych osobowych do cel├│w reklamy opartej na zainteresowaniach i potencjalnej sprzeda┼╝y w rozumieniu prawa CCPA, mo┼╝esz to zrobi─ç, post─Öpuj─ůc zgodnie z poni┼╝szymi instrukcjami.

Pami─Ötaj, ┼╝e ka┼╝da rezygnacja jest specyficzna dla przegl─ůdarki, kt├│rej u┼╝ywasz. By─ç mo┼╝e b─Ödziesz musia┼é zrezygnowa─ç w ka┼╝dej przegl─ůdarce, z kt├│rej korzystasz.

Witryna internetowa

Mo┼╝esz zrezygnowa─ç z otrzymywania spersonalizowanych reklam wy┼Ťwietlanych przez naszych Us┼éugodawc├│w, post─Öpuj─ůc zgodnie z naszymi instrukcjami wy┼Ťwietlanymi w Us┼éudze:

Rezygnacja spowoduje umieszczenie na Twoim komputerze pliku cookie, kt├│ry jest unikalny dla przegl─ůdarki, z kt├│rej korzystasz, aby zrezygnowa─ç. Je┼Ťli zmienisz przegl─ůdark─Ö lub usuniesz pliki cookie zapisane w przegl─ůdarce, b─Ödziesz musia┼é ponownie zrezygnowa─ç.

Urz─ůdzenia mobilne

Twoje urz─ůdzenie mobilne mo┼╝e da─ç Ci mo┼╝liwo┼Ť─ç rezygnacji z wykorzystywania informacji o aplikacjach, z kt├│rych korzystasz, w celu wy┼Ťwietlania Ci reklam dostosowanych do Twoich zainteresowa┼ä:

  • ÔÇ×Zrezygnuj z reklam opartych na zainteresowaniachÔÇŁ lub ÔÇ×Zrezygnuj z personalizacji reklamÔÇŁ na urz─ůdzeniach z systemem Android
  • ÔÇ×Ogranicz ┼Ťledzenie reklamÔÇŁ na urz─ůdzeniach z systemem iOS

Mo┼╝esz tak┼╝e zatrzyma─ç zbieranie informacji o lokalizacji z Twojego urz─ůdzenia mobilnego, zmieniaj─ůc preferencje na swoim urz─ůdzeniu mobilnym.

Prywatno┼Ť─ç dzieci

Nasza Us┼éuga nie jest skierowana do os├│b poni┼╝ej 13 roku ┼╝ycia. Nie zbieramy ┼Ťwiadomie danych osobowych od os├│b poni┼╝ej 13 roku ┼╝ycia. Je┼Ťli jeste┼Ť rodzicem lub opiekunem i wiesz, ┼╝e Twoje dziecko przekaza┼éo nam Dane osobowe, skontaktuj si─Ö z nami. Je┼Ťli dowiemy si─Ö, ┼╝e zebrali┼Ťmy dane osobowe od os├│b poni┼╝ej 13 roku ┼╝ycia bez weryfikacji zgody rodzic├│w, podejmiemy kroki w celu usuni─Öcia tych informacji z naszych serwer├│w.

Je┼Ťli podstaw─ů prawn─ů przetwarzania Twoich danych b─Ödzie zgoda, a Tw├│j kraj wymaga zgody rodzica, mo┼╝emy wymaga─ç zgody rodzica, zanim b─Ödziemy zbiera─ç i wykorzystywa─ç te informacje.

Linki do innych stron internetowych

Nasza Us┼éuga mo┼╝e zawiera─ç ┼é─ůcza do innych witryn internetowych, kt├│re nie s─ů przez nas obs┼éugiwane. Je┼Ťli klikniesz na link strony trzeciej, zostaniesz przekierowany na stron─Ö tej strony trzeciej. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie si─Ö z Polityk─ů prywatno┼Ťci ka┼╝dej odwiedzanej witryny.

Nie mamy kontroli i nie ponosimy ┼╝adnej odpowiedzialno┼Ťci za tre┼Ť─ç, polityk─Ö prywatno┼Ťci ani praktyki jakichkolwiek witryn lub us┼éug stron trzecich.

Zmiany w niniejszej Polityce prywatno┼Ťci

Od czasu do czasu mo┼╝emy aktualizowa─ç nasz─ů Polityk─Ö prywatno┼Ťci. O wszelkich zmianach powiadomimy Ci─Ö, publikuj─ůc now─ů Polityk─Ö prywatno┼Ťci na tej stronie.

Poinformujemy Ci─Ö o tym za po┼Ťrednictwem poczty elektronicznej i/lub widocznego powiadomienia w Naszym Serwisie, zanim zmiana zacznie obowi─ůzywa─ç, i zaktualizujemy dat─Ö ÔÇ×Ostatniej aktualizacjiÔÇŁ znajduj─ůc─ů si─Ö na g├│rze niniejszej Polityki prywatno┼Ťci.

Zalecamy okresowe przegl─ůdanie niniejszej Polityki prywatno┼Ťci pod k─ůtem jakichkolwiek zmian. Zmiany w niniejszej Polityce prywatno┼Ťci obowi─ůzuj─ů w momencie ich opublikowania na tej stronie.

Skontaktuj si─Ö z nami

Je┼Ťli masz jakiekolwiek pytania dotycz─ůce niniejszej Polityki prywatno┼Ťci, mo┼╝esz si─Ö z nami skontaktowa─ç:

  • Odwiedzaj─ůc t─Ö ÔÇőÔÇőstron─Ö w naszej witrynie internetowej: https://pogocycles.com
  • Wysy┼éaj─ůc nam e-mail: support@pogocycles.com